Šmarnice 2020

Dragi šolarji in starši,

letošnje šmarnice bodo zaradi aktualnih razmer potekale drugače, mnoge družine bodo šmarnice prebirale doma, veliko župnij pa jih bo prebiralo tudi po spletu. Ker nalepk ni mogoče zbirati, so pri Mavrici v okviru njenega Liturgičnega zvezka pripravili šmarnični plakat, ki si ga lahko prenesete in natisnete sami.

Šmarnični plakat za domačo rabo:

  • Vsak dan v majniku otroci pobarvajte del slike in potegnite črto od številke 1-31 in na plakatu se bo izrisala kapelica naše Matere Marije.

KAKO NAJ POTEKA ŠMARNIČNA POBOŽNOST DOMA?

Kot sem vam že svetoval naredite majniški oltarček. Pred okrašen Marijin kip ali sliko dajte svečko, ki jo prižgete. Lahko zapojete kako Marijino pesem, preberete kaj iz Svetega pisma, ali kake druge duhovne knjige, zmolite še litanije Matere Božje ali desetko rožnega venca, še kaj zapojete in Marija vas bo zelo vesela, blagoslovila bo vašo družino in ves naš narod. Tako ali podobno naredite vsak dan v maju in za vse življenje si boste zapomnili letošnjo šmarnično pobožnost. Ko bo spet verouk, boste pokazali svojemu učitelju verouka in dobili odlično za spričevalo, še bolj pa bo odlično v nebesih. Lep pozdrav in vse dobro vam želi

Vaš župnik


Več o letošnjih šmarnicah si lahko preberete tudi tukaj.